Sammen er vi Storfjord kommune

Bli kjent med oss.

Velkommen til Storfjord

Som ordfører i Storfjord kommune ønsker jeg deg hjertelig velkommen til vår vakre kommune. Vi vil gjøre det vi kan for at du skal føle deg velkommen som ny i Storfjord.

Gjennom blant annet idretts- og kulturarenaer, skolen og dugnadsarbeid vil du møte og bli kjent med dine nye sambygdinger.

Storfjord har et stabilt folketall. Det er en indikasjon på at vi trives i vår kommune.

Gjennom århundrer har det vært mye innvandring til Storfjord spesielt fra Tornedalen og døler fra dalene sørpå. Det betyr at vi har et stort mangfold av kulturer som gir oss en unik styrke. Derfor er kommunens slagord “Mangfold styrker”.

Storfjord ligger sentralt plassert på Nordkalotten. Vi har nærhet til Tromsø samt at vi er den eneste kommunen i Norge som grenser til to EU-land. Vi har oppmerkede turløyper rundt om i hele kommunen. Du kan også ta deg en terrengsykkeltur på ca. 7 mil i merket løype fra Hatteng over fjellet til Skibotn. Ta gjerne i bruk vår fantastiske natur.

Som ny i Storfjord håper jeg at du vil være med å utvikle kommunen til det beste for alle som bor her. Velkommen!

Hilsen Ordfører, Geir Varvik.

Hva er Storfjord for meg?

Thomas Seppola

"Storfjord for meg er nærheten til naturen."

I Storfjord kan du realisere drømmene dine som næringsaktør og innbygger uten at det koster skjorta. Man bor nært Tromsø, men slipper både bompenger og piggdekkavgift. Det tilrettelegges for de under 35 slik at de kan få tilgang på tomt og bygge hus, i tillegg til at vi har Nord-Troms fradraget.

Som innbygger med små barn, så oppleves det som veldig trygt og alle de viktige tingene er på plass. Nærhet til naturen, snøscooterløyper, sjøen, store arealer og gode fiskevann oppe i fjellet er prikken over i'en for meg.

I en stor kommune blir man en av mange. Her blir man ansett som viktig selv om man er liten og er like gjerne i direkte dialog med ordføreren. Jeg synes det er fantastisk å drive næring i kommunen, vi blir godt ivaretatt og får drahjelp fra kommunen til gjennomførelse.  Jeg er utrolig glad for å drive næring akkurat her!                             

Marie Finnstø Kvande

"Storfjord for meg er trygghet. Og mye gratis lykke"

Storfjord er naturopplevelser og vakre omgivelser å hvile blikket på, ting som gir deg mye uten å koste noe. Vi bor i et boligfelt og likevel er naturen rett utenfor stuedøren din.

Fordelen med å være et lite samfunn er at det også er et transparent samfunn og det gir en trygghet for både foreldre og barn. Den største forskjellen fra Tromsø til Skibotn er nok det stabile været vi har her. Det er nesten ikke snø om vinteren, men derimot gode skøytemuligheter. Samtidig er det kort vei til ski- og scooterløypene rett oppe i dalen. Vi har også tidligere vår i Skibotn og gode sykkelløyper som bidrar til at sykkelmiljøet her er stort.

Jeg tror en Storfjording, uavhengig om man er herfra eller er tilflyttet, kjennetegnes ved å være folk som setter pris på det de har rundt seg. Vi har et godt fellesskap og sterk dugnadsånd. Slagordet til kommunen er "Mangfold styrker" og her er det mangfold både mtp natur og mennesker. Og vi har plass til mye mer og mange fler!

 

Moa Elofsson, 14 år

"Storfjord er lite, men stort på samme gang."

Storfjord er trygt, alle kjenner alle, masse turområder og mye friluftsliv. Et lite sted, men vi har alt vi trenger her.

Jeg er oppvokst i Gøteborg og flyttet til Skibotn sammen med familien min i 2019. Her trives jeg veldig godt og jeg liker å bo på en liten plass. Det kjennes veldig trygt og man trenger ikke å være urolig når man er ute og går alene. Det er ikke så mange unge her, men det gjør at man blir godt kjent både med de som er eldre og yngre enn seg selv. Vi er heller ikke så mange i hver klasse, så man blir både sett og hørt av læreren og det er bra.

På fritiden liker jeg å holde på med hest og ridning, og jeg er ukentlig på rideskolen på Tømmerelv. I tilllegg er det flere som har hest her. De fleste på min alder spiller innebandy eller fotball, og mange er aktive i skytterlaget.

10 gode grunner til å etablere seg i vår kommune:

1. Ingen eiendomsskatt i kommunen
2. Nedskriving av studielån (Nord-Troms fradrag)
3. Tilskudd på kr. 100.000,- fra kommunen ved nybygg 
4. 50 % avslag for de under 35 år ved kjøp av boligtomt i våre nye boligfelt  
5. Godt arbeidsmarked og varierte yrkesmuligheter
6. Gunstige næringslokaler til leie gjennom kommunen
7. Null arbeidsgiveravgift

8. Gründersamarbeid med Flow Tromsø og Halti Næringshage
9. Godt tilbud i barnehage og skole. Inkl. kulturskole
10. Fantastisk natur og friluftsliv

 

Photo: Andrea & Werner Hahn /visit-lyngenfjord.com

Bygge og bo?

Det skal være enkelt å bli storfjording

Bilde fra Nysted Bygg 2-mannsbolig-soerreisa-1

Photo: Nysted as

Bolyst

Kun 1,5 time kjøring fra storbylivet i Tromsø, ligger idylliske Storfjord. Med nærhet til Tromsø, sentral beliggenhet til E6/E8 og grensekommune mot Finland, har kommunen et potensiale for utvikling og innflytting. Bolyst henvender seg til attraktive boligområder, men også til attraktive fritidsopplevelser og tilgang på arbeidsplasser. Tilflytting av familier med barn (0-40 år) er særlig viktig for å etablere en livskraftig kommune.

Nysgjerrig på hvilke bygge- og bo prosjekter vi har i Storfjord?

Her kan du lese mer eller ta kontakt for informasjon:

Husleverandør og byggeprosjekter - 1
Husleverandører og byggeprosjekt - 2 
Reguleringer og boligfelt
Tilskudd og tilrettelegging

Bolig til salgs i Storfjord | FINN Eiendom

Sjekk ut hva du kan spare på å bo i Nord-Troms:

https://www.smartepenger.no/kalkulatorer/961-nord-norge-kalkulator

 

Photo: Frida Xiang/VisitLyngenfjord

Barnlige gleder

for hele familien

Storfjord er en kommune med fokus på inkludering og mangfold, også for våre yngre innbyggere. Alltid med naturen som bakteppe. 

Interessert i fotball, innebandy,volleyball, ski, svømming, klatring eller terrengsykling? I Storfjord er det mulig å delta i ulik organisert idrett, mye takket være den sterke dugnadsånden i kommunen.

Ta med familien i klatrejungelen i Skibotn, eller benytt sykkelen og utforsk våre utallige skogsveier og stier. Storfjord er et eldorado for terrengsykling, uansett hvor avanserte løyper du foretrekker.  

Storfjord kommune er en aktiv Sjumilsstegskommune der FNs barnekonvensjon ligger til grunn for vårt tverrfaglige arbeid. Alle etater og avdelinger i kommunen jobber systematisk sammen tverrfaglig for å gi barn/unge den beste oppveksten og oppfølging de kan få. De sju stegene er:

  • medbestemmelse
  • god omsorg
  • god helse
  • et fullverdig liv
  • særskilt vern og støtte
  • vern mot overgrep
  • god utdanning

Det skal være trygt å vokse opp i vår kommune.

Photo: Frida Xiang/VisitLyngenfjord

Bli med på tur

Terrengsykling i verdensklasse

Copyright: Visit Lyngenfjord / www.visit-lyngenfjord.com /

Storfjord er verdenskjent for sin unike natur, som er spesielt godt egnet for terrengsykling. Kommunen kan blant annet friste med 7 mil i merket terrengløype fra Hatteng og over fjellet til Skibotn.

Copyright: Andrea & Werner Hahn / www.visit-lyngenfjord.com /

6392564_4828613

Årlig arrangeres Lavkarittet i Storfjord kommune. Lavkarittet er et terrengritt på ca 67,5 km, med en total høydestigning på ca 1200 meter, som går over fjellet fra Hatteng til Skibotn.

I 2021 er vi også vertskommune for Arctic Race of Norway. 

Photo: Marie Angelsen/Andrea & Werner Hahn/VisitLyngenfjord

Jobb i Storfjord 

Bli kjent med noen av våre næringslivsaktører

Skibotn helse og rehabilitering

En del av Helsepartner Nord-Norge

Les mer
Storfjord kommune

Kommunen som arbeidsgiver

Les mer

 

Tilflytterverter

Storfjord kommune sine tilflytterverter skal gi deg som potensiell tilflytter et sted å henvende deg for å få informasjon om "alt", slik at alle dine spørsmål skal bli besvart best mulig.

Der vi ikke kan svarene skal vi henvise deg til rette instans. Ring eller send oss en e-post!

 

Screenshot 2021-08-09 12.27.34
 

 

Photocredit: Marie Angelsen/Visitlyngenfjord

Lurer du fremdeles på hvordan det er å bo i vår kommune?

Klart du skal få gjøre en referansesjekk! 
 

Ring en storfjording

Hilde på tlf. 977 82109

Tromsøjente med midlertidig opphold i Gøteborg som nå har slått rot i Storfjord, nærmere bestemt i Skibotn. Synes livet ute er best og er enten på tur eller ute i hagen. Har alltid nye prosjekter på gang.

Marit på tlf. 400 28855
Småbarnsmamma, jeger, fisker og flittig bruker av naturen i Storfjord. Aktiv med rekruttering til lokalt skytterlag.

 

Maria på tlf. 918 66347

Født og oppvokst i Signaldalen, flytta tilbake til Storfjord i 2003 etter noen år i Tromsø og en svipptur i Hammerfest. Jobba med kultur og friluftsliv siden den gang, og synes storfjord er den beste plassen å bo.

MarieAngelsen/Visitlyngenfjord